BOLDOG ISKOLÁS LESZEK! – Játsszunk most együtt

  • Posted on: 10 April 2018
  • By: admin

2018. április 6-án délután egy közös játékkal zártuk le a közel fél évet átívelő, iskolába készülő óvodásoknak szóló programsorozatunkat. Az iskola nevelői és 2.c osztályos tanulói ötletesebbnél ötletesebb akadálypályákon próbálhatták ki együtt bátorságukat, ügyességüket, melyet a másodikosok értékeltek. (Szerencsére könnyű dolguk volt, mert mindenki lelkesen végigment az akadálypályákon.) 
A közös játékot egy vidám (öröm)tánccal zárták a gyerekek, mely után jólesett egy kis süti és üdítő is az emléklapok mellé.
A BOLDOG ISKOLÁS LESZEK! programsorozatban leendő első osztályosaink és szüleik megismerkedhettek az iskola épületével, programjával, kipróbálhatták az iskolapadot.
A szülők minden felmerülő kérdésükre megkapták a választ, akár az iskola programjáról, akár az iskolaérettséggel kapcsolatban tettek fel kérdéseket. Az iskola vezetősége, nevelőtestülete, védőnője, pszichológusa és a leendő elsős tanítónénik hasznos, praktikus tanácsokkal látták el a szülőket. 
A gyerekek részt vehettek magyar és angol nyelvű foglalkozásokon, melyeken igazi iskolás élményeket szerezhettek: énekeltek, mozogtak, táncoltak, meséltek, alkottak, tét nélkül – nem volt teszt, pontozás, csak élményszerzés. (Az eleinte félénk gyerekeket a szülők is elkísérhették a foglalkozásokra.)

A februári képességfelmérésre már bátran, ismerősként érkezett a legtöbb gyermek és szülő.
Jó volt látni, hogy a programokra lelkesen, félelem nélkül érkeztek a gyerekek és szülők egyaránt.
Ősszel folytatjuk! Információ majd az iskola honlapján lesz elérhető.
Köszönjük az élményt minden résztvevőnek! 
         
a Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola apraja és nagyja 

20180410_120915_1.jpg